Juiste zorg op de juiste plaats
We werken samen om zorg te voorkomen en te vertragen door tijdig in te grijpen en te signaleren. Onze aanpak omvat:
Vroegtijdig signaleren van gezondheidsproblemen met netwerkpartners.
Doorverwijzen van ouderen naar de juiste zorginstantie.
Zorg verplaatsen naar zelfzorg, de eerste lijn en het sociaal domein.
Zorg buiten het verpleeghuis organiseren waar mogelijk.
Specialisatie en differentiatie in ons zorgaanbod.
Keuzevrijheid binnen de beschikbare financiële middelen.
Samen zorgen we voor een efficiënter zorgsysteem dat ouderen ondersteunt en hun zorgbehoeften tijdig aanpakt.
Projecten
Transmurale Zorg adherentiegebied Amphia ziekenhuis
Het Transmuraal Zorgnetwerk West-Brabant Oost - in het adherentiegebied van het Amphia Ziekenhuis - verbindt zorgaanbieders om kwetsbare ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Door nauwe samenwerking en kennisuitwisseling werken huisartsen, verpleeghuizen, ziekenhuizen en andere partijen aan passende zorg op de juiste plek. Het programma draait om beter samenwerken, elkaars taal spreken en innovatieve oplossingen ontwikkelen, met als doel de kwaliteit en doelmatigheid van de ouderenzorg te verbeteren.
Transmurale Zorg adherentiegebied Bravis ziekenhuis
Kwetsbare ouderen die thuis wonen, hebben bij acute zorgvragen vaak snel passende ondersteuning nodig. Het project Transmurale Zorg in het adherentiegebied van het Bravis Ziekenhuis speelt hierop in door een sterke samenwerking te realiseren tussen zorgorganisaties in West-Brabant. Met als doel: het bieden van snelle en effectieve zorg, zodat langdurige intensieve zorg of Wlz-zorg zoveel mogelijk kan worden uitgesteld of voorkomen.
Anders werken bij oogdruppelen
Het project Anders werken bij oogdruppelen richt zich op het bevorderen van zelfredzaamheid bij eenvoudige zorghandelingen, zodat zorgprofessionals meer tijd kunnen besteden aan specialistische zorg. Door middel van regionale samenwerking wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan een toekomstbestendige ouderenzorg.
Anders werken bij steunkousen
Het project Anders werken bij steunkousen richt zich op het verbeteren van de zorg rondom het aan- en uittrekken van steunkousen in Midden- en West-Brabant. Door zorgprofessionals te ontlasten en mensen te ondersteunen in het zelf uitvoeren van deze taak, willen we zowel de kwaliteit van leven van de zorgvragers verbeteren als de zorgprofessionals meer tijd geven voor andere zorgvragen. In dit project ontwikkelen we nieuwe werkwijzen en bieden we praktische hulpmiddelen voor zowel zorgprofessionals als burgers.
Anders werken bij zwachtelen
In het project zwachtelen verbeteren we de zorgprocessen rondom het zwachtelen van cliënten met oedeem. Door de werkwijze te vernieuwen, zorgen we voor een efficiënter zorgproces dat de doorstroom in de zorgketen bevordert en zorgprofessionals meer tijd geeft voor directe zorg. De wijkverpleging neemt nu een grotere rol in het proces, waarbij zij zelfstandig het juiste zwachtelproduct kan aanvragen op basis van een beslisboom. Dit project is een belangrijke stap in het stroomlijnen van zorgprocessen, waarbij samenwerking met diverse zorgpartners centraal staat.