Vandaag samen doen wat
voor morgen nodig is

Anders werken bij steunkousen

Meer eigen regie, meer kwaliteit van leven én meer tijd die zorgprofessionals kunnen besteden aan mensen die dat echt nodig hebben. Daar werken we in Midden- en West-Brabant aan met de samenwerkende VVT-organisaties. Er zijn eenvoudige (zorg)handelingen, die nu door zorgmedewerkers worden uitgevoerd. Met een beetje hulp kunnen mensen dit ook zelf doen. Zoals het zelfstandig aan- en uittrekken van steunkousen.

Steunkousen zelf aan- en uittrekken gaat van start

Vanaf 1 december 2023 gaan we in Midden- en West-Brabant anders werken bij het aan- en uittrekken van steunkousen. Met deze nieuwe werkwijze willen we de zelfredzaamheid bevorderen en de zorg toegankelijk houden.

In onze regio dragen ongeveer 35.000 mensen in de thuissituatie steunkousen. Zo’n 11.000 mensen krijgen hulp van de wijkverpleging om hun steunkousen aan of uit te doen. De afgelopen maanden is in samenwerking met vertegenwoordigers uit de hele keten een nieuwe manier van werken rondom het aan- en uittrekken van steunkousen ontwikkeld. Die moet ervoor zorgen dat meer mensen zelfstandig of met een hulpmiddel de steunkousen kunnen aantrekken.

Start met nieuwe cliënten

De nieuwe manier van werken start op 1 december. We starten met nieuwe cliënten die zelfstandig thuis wonen en nog niet in zorg zijn voor beensteunkousen.

Voor professionals is een toolbox ontwikkeld waarin ze alle informatie vinden over de nieuw werkwijze zoals een animatiefilmpje, klantreis, de rol per professional en een hulpmiddelenoverzicht.

KLIK HIER VOOR DE TOOOLBOX VOOR PROFESSIONALS.

Ook voor de burgers is een toolbox met informatiemateriaal beschikbaar.

KLIK HIER VOOR DE TOOLBOX VOOR BURGERS.

Neem voor meer informatie contact op met Ellen Struijcken e.struijcken@zmbr.nl.