Vandaag samen doen wat
voor morgen nodig is

Nieuws

Nieuwsbrief regionale transitietafels VVT April 2024

Geplaatst op 10/04/2024

In deze april nieuwsbrief van het regionale programma van de transitietafels VVT West- en Midden-Brabant vind je onder andere meer informatie over de jaarbeelden van 2023 en jaarprogramma's voor 2024. Wil je deze nieuwsbrief voortaan ook ontvangen? Meld je dan aan via de link in de nieuwsbrief. Regionale transitietafels West- en Midden Brabant Nieuwsbrief april 2024

Nieuwsbrief regionale transitietafels VVT Maart 2024

Geplaatst op 20/03/2024

In deze maart nieuwsbrief van het regionale programma van de transitietafels VVT West- en Midden-Brabant vind je onder andere meer informatie over Anders werken in de Zorg en Mantelzorgversterking.

Jaarplan 2024

Geplaatst op 07/03/2024

In 2024 staan weer mooie projecten op de planning. Lees meer hierover in ons jaarplan. Of bekijk de infographic.

Nieuwsbrief januari 2024

Geplaatst op 17/01/2024

In deze januari nieuwsbrief van het regionale programma van de transitietafels VVT West- en Midden-Brabant vind je onder andere meer informatie over de Zorgzame samenleving projecten en de campagne Hoe dan? Zo!. Wil je deze nieuwsbrief voortaan ook ontvangen? Meld je dan aan via de link in de nieuwsbrief.

NIEUWSBRIEF JANUARI 2024

Nieuwsbrief regionale transitietafels VVT December 2023

Geplaatst op 22/12/2023

In deze december nieuwsbrief van het regionale programma van de transitietafels VVT West- en Midden-Brabant vind je onder andere meer informatie over B!NC en Mantelzorgversterking.

Zorgzame samenleving projecten

Geplaatst op 21/12/2023

We zijn verheugd om met jullie een overzicht te delen van actuele Zorgzame Samenleving projecten in Nederland en specifiek in onze regio. Elk project is beknopt toegelicht, waarbij de kernprincipes en doelstellingen naar voren komen.

Nieuwsbrief Regionale transitietafels VVT

Geplaatst op 15/11/2023

Met enthousiasme presenteren we de nieuwsbrief over het regionale programma van de transitietafels VVT West- en Midden-Brabant en nemen je mee in de voortgang binnen een aantal regionale projecten. Wil je deze nieuwsbrief voortaan ook ontvangen? Meld je dan aan via de link in de nieuwsbrief.

Bekijk de nieuwsbrief Transitietafels VVT november 2023 hier >>

Presentatie BuurtBox in Roosendaal Oud West

Geplaatst op 13/11/2023

Op 5 oktober werd in Roosendaal aan de projectgroep Roosendaal Oud West de Buurtbox gepresenteerd. De Buurtbox is een methodiek die is ontstaan tijdens het project Zorgzame Buurt Oud West in Roosendaal van de actielijn zorgzame samenleving waarin langer thuis wonen het uitgangspunt is.

Projecten community care in Etten-Leur en Oosterhout

Geplaatst op 13/11/2023

In de samenleving verandert langzaam het beeld dat we niet uit moeten gaan van ziekte en zorg, maar ons juist moeten richten op gezondheid en leefstijl. We moeten kijken naar wat iemand nog wél kan en naar preventie. In navolging van de succesvolle pilot in de gemeente Dongen starten we met het project community care in de gemeenten Etten-Leur en Oosterhout. Samenwerking vanuit de verschillende domeinen is hiervoor een vereiste. Gemeenten, het zorgkantoor, zorgverzekeraars, zorgaanbieders, welzijns-, mantelzorg- en vrijwilligersorganisaties zijn de belangrijkste partners.

Elf organisaties in West-Brabant gaan samenwerking aan voor opleiding tot GZ-psycholoog

Geplaatst op 25/05/2023

TOP-opleidingsplaatsen heeft goedkeuring gegeven aan het samenwerkingsverband van de elf organisaties voor het gezamenlijk opleiden van GZ-psychologen. Het gaat om een sectoroverstijgend initiatief met organisaties uit de ouderenzorg, de revalidatiezorg, de gehandicaptenzorg, de GGZ en vrijgevestigde praktijken. De deelnemende organisaties zijn: 4MB, Avoord, Changes GGZ, De Marq, Groenhuysen, Psychologenpraktijk Oosterhout, Psychologenpraktijk Zevenbergen, SDW Zorg, Sovak, Surplus en TanteLouise.

Nieuwsbrief regionale projecten voorjaar 2023

Geplaatst op 25/05/2023

Lees hier de derde nieuwsbriefover het regionale programma van de transitietafels VVT West- en Midden-Brabant.

Jaarplan 2023

Geplaatst op 07/03/2023

Voor 2023 staan weer verschillende interessante projecten op de planning.

Bekijk het jaarplan voor 2023 hier.

Jaarbeeld 2022

Geplaatst op 16/03/2023

In dit jaaroverzicht laten we met trots zien wat we in 2022 met het regionale programma hebben bereikt.

Bewustwordingscampagne: de toolkit met filmfragmenten is beschikbaar

Geplaatst op 07/03/2022

VVT-organisaties in Midden- en West-Brabant hebben het initiatief genomen voor de bewustwordingscampagne ‘Tijd voor een ander verhaal’, met als doel het interne gesprek en het maatschappelijke debat aan te gaan met alle betrokkenen. Op deze manier kunnen zorgorganisaties en partners zich samen sterk maken voor een toekomstbestendige zorg en welzijn voor ouderen.

Jaaroverzicht 2021

Geplaatst op 25/02/2022

Het jaaroverzicht 2021 is beschikbaar. Hierin vindt u een samenvatting van de resultaten van de lopende projecten.

Inspiratiesessie over het implementeren van reablement op 21 februari 2022

Geplaatst op 11/02/2022

Tijdens de Slimme Zorg Estafette organiseren we fris op de maandagochtend van 21 februari een ultrakorte online inspiratiesessie over het implementeren van reablement. Sluit je aan om de ervaringen vanuit Mijzo en Avoord mee te pikken? 

Voorstelling over de zorgzame samenleving

Geplaatst op 15/09/2021

Het is tijd. Tijd voor een ander verhaal. Een verhaal dat antwoord geeft op de vraag, wie zorgt er straks nog voor mij?

Theatervoorstelling: Tijd voor een ander verhaal

Geplaatst op 10/06/2021

Ouderenzorgorganisaties in Midden- en West-Brabant hebben het initiatief genomen voor de campagne ‘Tijd voor een ander verhaal’. Via een mix van filmpjes en theater zetten we betrokkenen bij de ouderenzorg op een verrassende manier aan het denken. En brengen we het gesprek op gang. Zodat mensen die het nodig hebben straks ook nog kunnen rekenen op zorg.